onsdag 3 december 2008

Sista veckan...

Sista veckan i Hong Kong blev det inte så mycket tid över för att hålla er uppdaterade på bloggen tyvärr. Istället hade vi en fantastisk vecka fylld av roliga saker och äventyr. 

Vi hade båda två jättehöga förväntningar på Hong Kong innan vi kom dit eftersom alla vi pratat med sa att det är en helt fantastisk stad. Detta gjorde att vi kändes lite besvikna initiellt, som vilken stor stad som helst, men allt eftersom vi var runt i staden växte den mer och mer. Senare, när vi åkte därifrån var vi helt överens om att det här är en stad som vi definitivt kommer att åka tillbaka till! Älskade alla kontraster i staden, nytt, gammalt, öst, väst, fattigt, rikt osv.

En dag var vi ut till Macau som är en gammal Portugisisk koloni utanför Hong Kong. Denna är liksom Hong Kong nu återlämnad till Kina. Var lite häftigt med kineser som pratade portugisiska (vilket påminner om katalan väldigt mycket) och alla fina hus i kolonialstil mitt bland allt det österländska. Sedan lyckades vi spela bort lite pengar på några av de kasinon som finns där. Macau har ju inofficiellt utsett sig till Asisen Las Vegas. Sedan tog vi helikopter tillbaka till Hong Kong, vilket var superhäftigt! Fick se hela stadens skyline i mörkret vilket var läckert, speciellt med all julbelysning på skyskraporna.

Sista dagen vi var där var det Kusin Maries födelsedag. Då hade  vi en jättemysig lunch uppe på "the peak", som är stadens utkikspunkt. Sedan tog oss vi ner till stranden där vi drack lite champagne och tittade på solnedgången. Kvällen avslutades med Indisk mat och pub-quiz. 

Sedan hade en månad tagit slut, tänk vad fort tiden går.

Vi satte oss på planet och flög hem mot Spanien, båda två mycket nöjda och överens om att det faktiskt skulle bli rätt skönt att komma hem.

Och för er som följt nyheterna och undrar så märkte vi att det började bli lite oroligt sista dagen innan vi lämnade Bangkok. Alla demonstrationer hade ju legat nere under begravningen så det var lugnt innan dess . Sen när flygplatsen stängdes var vi redan i Hong Kong.

Kram J

Inga kommentarer: