lördag 9 januari 2010

Regn...

Efter att ha hamtat ut husbilen fick vi antligen komma ivag pa var "riktiga" resa. Istallet for att aka direkt soderut mot Dunedin valde vi att aka in mot landet och upp i bergen. Passerade helt fantastiska landskap pavag upp till Aoraki/Mount Cook som ar det hogsta berget har. Dar hade vi hoppats pa att fa paddla kajak pa glaciar sjoarna men tyvarr tillat inte vadret sadan aktivitet utan fick snallt noja oss med att titta upp pa berget fran basstationen. Sedan bar det av igen, mot Dunedin nu. Dar va inte heller vadret nagon hojdare, blasigt och regnigt, hmm, det ska ju va sommar har nu!? Vi fick iallafall se bade vilda pingviner, sjolejon, salar och albatrossar i deras hemmiljo. Supercoolt!!

Sedan for vi vidare mot Te Anau pa vast kusten. Och har regnar det!!!! Fast det har omradet ar iofs fullt av regnskog och har ca 7m nederbord per ar, bland det hogsta i varlden, sa det vore val konstigt annars haha. Igar var det faktiskt fint vader sa vi kunde vandra langs en av de vackra lederna har. Underbart! I eftermiddag ska vi bege oss ivag pa en kryssning med overnattning i Doubtful sound, en av fjordarna har. Alla sager att det ar en helt fantasisk natur och supervackert. Hoppas det kan sluta regna bara...

Nar vi kommer tillbaka fran kryssningen imorgon bar det av mot Queenstown, for nya aventyr. Fragan ar, Bungy eller inte???

Forutom att vi borjar bli lite trotta pa regnet och kylan, dags att bege sig norrut igen, har vi det fantastiskt bra! Bilen funkar bra, och tro det eller ej sa lyckas vi faktiskt halla riktigt bra ordning i den, haha! Har lyckats bli lite forkylda men har precis varit upp pa apotekt och laddat upp med lite droger sa nu ska vi nog bli pigga och krya igen.

Langs var vag har vi antagligen redan sett minst en miljon far och lamm. Vi har en liten tavling, som gar ut pa att rakna svarta far. Jag leder med 3-1, detta trots att Andreas forsoker fuska och aven rakna svarta kor... Nagon som vet hur det funkar med svarta far? Ar det en egen "ras" eller har dom bara nat genfel, typ som albino fast tvartom?

Kram J

Inga kommentarer: